3 razloga zbog kojih ćemo svi uskoro preći na WC šolje bez ivica

posted in: Blog | 0

Svi znamo da je najteži deo održavanja higijene u našim kupatilima WC šolja. Razlozi su svima poznati, pa nam zbog toga njeno čišćenje oduzima mnogo vremena, ali i živaca. Koliko samo hemije potrošimo da bi šolja zablistala i da bismo ubili sve ili bar većinu bakterija? Koliko god se trudili, kada zavirimo ispod oboda zgrozi nas prizor braon boje – kamenac, bakterije i fleke. Zvuči poznato, zar ne? Srećom, danas na tržištu postoje WC šolje bez ivica koje predstavljaju vrhunsku inovaciju u oblasti higijene sanitarija.

Možda vam je u ovom trenutku pomalo teško da zamislite kako uopšte izgleda i funkcioniše WC šolja koja nema standardne ivice. Međutim, kada vidite njene prednosti, sigurni smo da ćete poželeti da u svom kupatilu imate upravo WC šolju bez ivice.

Zbogom prljavštini i bakterijama

Koja vam je prva asocijacija kada pomislite na WC šolju? Sigurni smo da su bakterije, i to ne bez razloga. Zbog svoje namene, šolja u toaletu važi za najprljaviji deo našeg doma. Ako imate decu, sigurni smo da mnogo vremena provodite odvraćajući ih od pipkanja wc šolje, a sve zbog straha od bakterija koje u njoj žive.

Obavezan korak kod čišćenja WC šolje je nanošenje gela na celu površinu školjke, a posebno na deo ispod prevoja ivice koji je po pravilu najprljaviji. Međutim, upravo je ovaj deo i najnepristupačniji, pa na kraju često ostane pun kamenca i bakterija. Kod WC šolja bez ivica, ovaj problem ne postoji. Pošto je cela školjka vidljiva, tokom čišćenja svaki njen deo zablista, a površina ostaje bez ružnih fleka od kamenca i bakterija.

Sa ovom šoljom koja je izrađena na osnovu revolucionarne tehnologije, više nema potrebe da se plašimo bakterija. Posle čišćenja, šolja je u potpunosti dezinfikovana, čemu će se možda najviše obradovati roditelji male dece, ali i svi oni kojima je higijena veoma važna.

2 u 1: ušteda vode, a efikasnije ispiranje

Sigurni smo da vam je sada malo jasnije po kom principu funkcionišu WC šolje bez ivica. Međutim, sigurno se pitate kako je kod ovakvih školjki rešen sistem ispiranja. Trik je u inovativnom Rimfree sistemu koji ne samo da štedi na količini vode pri ispiranju, već je mnogo efikasniji u odnosu na tradicionalne metode. Mlaz vode se u ovom slučaju ispušta pod većim pritiskom, pa je ispiranje temeljno. Voda dopire do svakog dela školjke, pa ne morate brinuti o higijeni prilikom ispiranja. Dodatna pogodnost je što ovaj sistem omogućava da se jedno ispiranje obavi sa 2,6 litara umesto sa 4 koliko koriste standardne WC šolje. Ako ovu razliku pomnožimo sa brojem ispiranja na dnevnom, mesečnom, ili godišnjem nivou, dobićemo ogromnu uštedu vode. Zvuči sjajno, zar ne?

Laka za održavanje

Već smo pomenuli koliko je mučno čišćenje standardnih WC šolja, upravo zbog delova ispod ivice koji su nepristupačni. Koliko samo novca trošimo na sredstva koja nam obećavaju da će uz pomoć njih školjka biti blistavo čista? Kada nabavite WC šolju bez ivice, konačno možete da se opustite. Ne samo da će uz minimalan trud školjka biti stvarno čista, već nećete više morati toliko vremena da provedete u ribanju, udišući isparenja od prejakih sredstava za čišćenje.

Prilično ubedljivi razlozi da se ovaj sjajni izum nađe i u vašem kupatilu, zar ne? WC šolja bez ivice poslednjih godina osvaja i domaće tržište, pa se u našoj ponudi mogu naći sjajni modeli. Vaše je samo da odaberete, a mi ćemo vam izaći u susret za svako vaše pitanje, dilemu ili želju.