Kako odabrati WC dasku?

posted in: Blog | 0
take off sistem
take off sistem

Želite da zamenite dotrajalu WC dasku na vašoj WC šolji/monobloku? Radi se o univerzalnom proizvodu. Otići ćete u najbližu prodavnicu, kupiti prvu na koju naiđete i rešen problem… ili ne?

Često se dešava da WC šolja (ili zamenska daska koju ste odabrali) izlazi iz standardnih okvira po dimenzijama ili obliku. Pre odabira WC daske, potrebno je da premerite nekoliko dimenzija. Širina, dužina – od ose kačenja do prednje ivice, kao i osni raspon otvora na WC šolji na koji se kači daska. Najsigurnija opcija je napraviti šablon sa kojim ćete krenuti u dalju kupovinu.

WC daska, odnosno sedište WC šolje sastoji se iz tri dela – daska, šarke, poklopac.

WC daske se izdrađuju od duroplasta, termo plastike ili drveta, a šarke mogu biti plastične ili metalne/inoks/prohrom. Duroplast WC daske sastoje se od karbamida – presovane smole. Način proizvodnje je zahtevan, a konačni proizvod postiže nivo sjaja sličan kao keramika i s obzirom da se radi o plastici izuzetne tvrdoće, velika je otpornost na ogrebotine i oštećenja, boja je postojana i nisu zapaljive. Termo plastične WC daske prozvode se u postupku izlivanja pod uticajem temperature. Daske su otporne na lom, ali manje na ogrebotine, odnosno hemikalije. Drvene daske se bruse u postupku glodanja i nakon toga lakiraju. Pore površine su zatvorene, zbog čega su takve daske higijenski ispravne i dugotrajne.

 

Pogledajte raznovrsnu Diplon ponudu.

 

WC daske mogu imati nekoliko funkcija, koje uglavnom zavise od izbora šarki. Šarke su podesive, tako da je moguće premostiti različite raspone kačenja.

Soft close sistem instaliran u telo šarke, omogućuje sporo spuštanje daske, bez intervencija korisnika. Soft Close je jednostavan uredaj koji uvećava vrednost kupatila. Navešćemo samo primer male dece koja vole poturati prste oko šolje i daske, ovaj sistem štiti njihove prste. Insatalacija WC daske sa ovakvom šarkom je podjednako jednostavna kao i njeno korištenje. Prednosti ovog sistema su bezšumno zatvaranje, jednostavna i brza montaža, konstantna brzina zatvaranja, kao i dugotrajnost, s obzirom na prethodna testiranja dasaka sa ovakvim sistemom.

Take off sistem omogućava da se WC šolja potpuno očisti bez smetnji koju izaziva poklopac. Pomoću samo jednog dodira, poklopac se odvaja od sedišta i šarki koje su oblikovane tako da ne otežavaju čišćenje. Ovaj mehanizam donosi novi koncept luksuza u Vašem kupatilu. Montaža daske sa ovakvim sistemom jednako je jednostavna kao i montaža standardne WC daske, a praktičnost i lakoća održavanja je neuporediva.

U Diplon Kupatila maloprodajnom salonu, kao i u online prodavnici, imamo veliki izbor WC dasaka, domaćih i inostranih proizvođača, različitih dimenzija, boja, oblika, materijala i dodatnih funkcija.