Kupatilski nameštaj za atraktivno kupatilo

posted in: Blog | 0

Za moderan i atraktivan enterijer Vašeg kupatila, kupatilski nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda. Bilo da se odlučujete za ona kupovni ili kupatilski nameštaj pravljen prema meri, u zavisnosti od dostupnih prostornih dimenzija, postoji nekoliko smernica koje će izbor forme i boje kupatilskih elemenata učiniti lakšim, u zavisnosti od toga kakav izgled enterijera želite da postignete.

Mat boje

Mat boje postaju sve češći izbor za materijale od kojih se pravi kupatilski nameštaj, te možete za početak razmišljati u ovom smeru. Uz belu boju pločica, odlično se slaže crni mat kupatilski nameštaj bez dodataka u vidu ručki, koji se otvara magnetnim spojem vrata i koji se postavlja u uskim zidnim formama. Jednu od opcija predstavlja i njegova crvena verzija, s tim što je izuzetno popularna njena kombinacija sa sivim većim pločicama. Kupatilski nameštaj u toploj, jarkoj boji, tako se savršeno uklapa sa hladnom sivom, dodajući čitavom enterijeru dinamiku i upečatljivost. Mat nijanse nisu zaobišlje ni standardne jarke boje elemenata kupatila, koje se sada više traže u smirenijim nijansama, poput oker žute ili tamne narandžaste.

 

Klasičan beli kupatilski nameštaj

Odlično uklopljiv uz sve moguće boje pločica, klasičan beli kupatilski nameštaj nikada ne izlazi iz mode. I on je dostupan i u mat i u sjajnim varijantama, obema podjednako pogodnim za kombinovanje. Beli kupatilski nameštaj odlično se uklapa čak i uz bele pločice i sanitarije, jedino bi belinu trebalo razbiti određenim trikovima. Jedan od njih je farbanje zidova iznad pločica u umirujuću zelenu, koja će vizuelno pretvoriti kupatilo u mesto za opuštanje. Drugu opciju predstavlja kupatilski nameštaj sa zlatnim detaljima, poput ručki, zlatnog rama ogledala i zlatnih držača za peškire. Ovakav kupatilski nameštaj najčešće srećemo u okviru luksuznih stilova, koji se mogu upotrebiti čak samo za kupatilo, odnosno čak i onda kada je ostatak enterijera uređen u nekom drugom trendu.

 

Drvo daje toplinu ambijentu

Kupatilski nameštaj u toplim bojama drveta ne idvaja kupatilo kao celinu odvojenu od ostatka enterijera, već ga stapa sa celokupnim ambijentom i čini ravnopravnim delom prostora. Drvo je posebno pogodan izbor za manja kupatila, koja se na ovaj način vizuelno spajaju sa čitavim stanom. Uzak kupatilski nameštaj u svetlijoj boji drveta posebno je praktičan za manje kvadrature, bilo da se bira u vidu uskih ugaonih polica, tankih zidnih komoda ili uskih otvorenih polica. Odlične mogućnosti daju i fioke ili komoda ispod lavaboa, pametno štedeći prostor. Na ovaj način, kupatilski nameštaj u boji drveta omogućava da i samo kupatilo deluje kao još jedna prostorija u stanu, jer skreće prostor sa skučenosti manje kvadrature. Veći prostori mogu biti oplemenjeni masivnim formama. Debele zidne police, naizgled od punog drveta, odlično će se uklopiti uz komodu za lavabo. Tako će kupatilski nameštaj dodati toplinu inače hladnim kupatilima, u kojima se nalaze bele ili svetlo bež boje pločica. Čak i kombinacija sa mermernim pločicama, odnosno mermernim zidovima, može izgledati veoma primamljivo, ukoliko je kupatilski nameštaj u jednoj boji, bez šara drveta, i masivan. Tom prilikom može se kombinovati kupatilski nameštaj u svetlijoj boji sa manjim elementima u tamnijoj boji, poput svetlih zatvorenih ormara sa samo jednim tamnijim vratima.

preuzeto sa: hellomagazin.rs