Monoblokovi ‒ praktično i lepo rešenje za vaše kupatilo

posted in: Blog | 0

Ukoliko renovirate kupatilo i pretražujete ponudu sanitarija, sigurno su vam već za oko zapali i monoblokovi. Međutim, ako ih već niste imali u kupatilu, možda ćete imati dilemu da li da se odlučite za njih ili da ipak izaberete standardnu wc šolju. Iako danas na tržištu postoji veliki izbor standardnih i nestandardnih wc šolja, mnogo je razloga koji će vas ubediti da se odlučite upravo za monoblokove, napravljene od keramike ili porcelana.

Ovi setovi su postali prave ,,zvezde“ sanitarija, pa ih u različitim varijantama možete naći u ponudi vrhunskih brendova kakvi su Fayans, Roca, Pozzi Ginori, Turkuaz, Ideal Standard, Cersanit, kao i mnogih drugih.

Šta su monoblokovi?

Svakodnevno ih viđamo na različitim mestima i uvek nas oduševe izgledom. Monoblok je zapravo set koji čine wc šolja i vodokotlić. Vodokotlić je montiran na wc šolju (ili se naknadno montira), pa ovi delovi tako čine jednu celinu. Dugme za ispiranje šolje nalazi se na vodokotliću. Kada je reč o odvodu, najčešće se rade 2 varijante – u zid ili u pod. Odvod u pod se zove ,,simplon,“ a ako vam je potreban odvod u zid potražite ,,baltik“ sistem. Postoje i monoblokovi koji su univerzalni. To znači da se pomoću posebnog kolena mogu ugraditi na bilo koji od ova dva načina, tako da odvod vode ide u pod ili u zid.

Mnogo je razloga da se odlučite za ovo rešenje u svom novom kupatilu. Naši kupci su se složili da su sledeća 3 argumenta najvažnija.

Monoblok
Monoblok

Praktičnost

Ovo je jedan od razloga zbog kojih su monoblokovi osvojili svetsko tržište, od prvog trenutka kad su se pojavili. Jednostavna ugradnja i ušteda prostora je ono zbog čega su se mnogi naši kupci odlučili za ovo rešenje. Zamislite samo: standardnu wc šolju i vodokotlić zamenite monoblokom i pošto ste spustili vodokotlić, dobijate veliki deo zida za bilo koju drugu namenu – ormarić, rešetke za sušenje veša…

Koliko je ovo rešenje praktično, najbolje znaju oni koji imaju mala kupatila. Sa dimenzijama od samo 60 x 37 cm, Tempo Short model proizvođača Ideal Standard pokazao se kao savršeno rešenje upravo za male prostore.

Ovo rešenje se pokazalo kao veoma praktično i funkcionalno i kada je reč o deci. Poznati proizvođači nisu zaboravili na mališane, pa na tržištu postoji veliki broj modela za najmlađe. Kada je reč o praktičnosti, mnogi imaju dilemu da li je pad spuštenog vodokotlića dovoljan da stvori pritisak pod kojim će voda temeljno isprati wc šolju. Ako odaberete monoblok renomiranog proizvođača ne morate uopšte da brinete o tome. Ako je u vodokotliću kvalitetan mehanizam, ispiranje je maksimalno ekikasno.

Dizajn

Iako je praktičnost ono što je uglavnom najvažniji faktor, svakako nam je važna i estetika, zar ne? Izgled je jedan od važnih kriterijuma koji naše kupce opredeljuje da se odluče za monoblokove. Kada pogledate skoro bilo koji od njih, jedan od prvih utisaka će vam biti sjajan dizajn, a mnogi od vas će se složiti da u odnosu na standardnu wc šolju i vodokotlić blok izgleda mnogo lepše i elegantnije.

Upravo je zato model Fantasia 2 brenda Pozzi Ginori najprodavaniji u našoj ponudi i svakako za preporuku. Ovaj model je univerzalan, pa se odvod može montirati u pod ili u zid. Međutim, pored praktičnosti, Fantasia 2 je apsolutna zvezda naše ponude upravo zbog prefinjenog, svedenog dizajna koji odiše elegancijom i oplemenjuje svako kupatilo.

Pristupačno ili ne?

Mnogi od vas su možda pomislili da su s obzirom na sve prednosti i sjajan dizajn, monoblokovi mnogo skuplje rešenje od standardnog. Međutim, cene u našoj ponudi će vas odmah razuveriti. Istina je da se blokovi mogu naći u različitim varijantama – za svačiji džep. Ako vam se sviđa praktičnost i vrhunski dizajn a ne želite da izdvojite previše novca, onda je za vas idealan osnovni Fayans model, sa odvodom u zid.

Ukoliko vodite računa o praktičnosti i ekonomičnosti, ali vam je podjednako važan i estetski momenat, sigurno smo vas uverili da su monoblokovi idealan izbor za vas. Vaše je samo da pogledate našu ponudu i izaberete onaj koji će odgovoriti na sve vaše želje i potrebe.