Peškiri kao dekoracija u kupatilu

posted in: Blog | 0

Dekoracija peškirima u kupatilu

Peškiri različitih boja i veličina mogu biti sastavni deo uređenja kupatila, jer se svakodnevno koriste za upotrebu. Oni su neizostavan vizuelni element, pa se mogu iskoristiti za dekoraciju kupatila, kako bi ono izgledalo zanimljivo i prijatno za boravak.

Danas vlada trend moderno opremljenih kupatila čemu doprinosi stilski kupatilski nameštaj zajedno sa malim dodacima i aksesoarom. Dodatno lepom utisku doprinosi otvoren enterijer, odnosno otvorene police za slaganje peškira i ostalih toaletnih stvarčica.

Posebna pažnja prilikom uređenja kupatila mora se posvetiti izboru boja, tekstura i materijala koje će upotpuniti prostor. Za razliku od ostalih prostorija unutar doma, kupatilo obiluje velikom količinom pare i vode, koje mogu znatno uništiti ili narušiti izgled i kvalitet upotrebljenog materijala.

Peškiri koji stoje na dohvat ruke mogu biti veoma ukusno i zanimljivo naslagani i postavljani, što je veoma praktična ideja za kupatilo.

Bilo da su u pitanju pufnasti peškiri za lice ili ruke, ili veći komadi koje koristimo nakon tuširanja, važno je obratiti pažnju na dve stvari:

  • moraju biti na dohvat ruke,
  • moraju biti skladno raspoređeni kako bi kupatilo izgledalo uredno.

Da bi kupatilo “prodisalo”, mora biti uredno, a preduslov za red je organizacija.

Zaboravite na kreme, šampone i ostale proizvode nabacane svuda. Neka na otvorenim policama budu smeštene samo stvari koje svakodnevno koristite. Ostale sitnice držite u ormarićima.

 

peskir

 

Dekoracija peškirima u kupatilu

Predstavljamo vam nekoliko ideja koje koje možete iskoristiti za dekoraciju peškirima u kupatilu.

Držač za peškire

Postavljanje držača za peškire pored lavaboa može učiniti kupatilo jako prefinjenim. Prikladni su za odlaganje i manjih i većih peškira i veoma su funkcionalni. Mogu izgledati i jako lepo pored umivaonika, naročito ako je držač stilski uklopljen sa ostalim toaletnim nameštajem.

Peškir koji koristite za lice ili za umivanje okačite preko držača kako bi upotpunili utisak o kupatilu.

Držače za pekire mogu zameniti moderniji dodaci u obliku prstena ili zidne kukice za peškire, koji zauzimaju minimalan prostor a daju kupatilu izuzetno sofisticiran izgled.

 

Uredno složeni peškiri u komodici

Ukoliko niste ljubitelji dodataka po pločicama svoje peškire možete uredno sklopiti i poređati u komodicu.

Postoji više načina za dekoraciju peškirima, a možete se i igrati maštom. Pokušajte da ih uvijete i poređate po bojama ili veličini, u piramidu ili neki drugi vizuelno atraktivan oblik.

Ukoliko nemate ideja ili ste ljubitelj klasike, nećete pogrešiti ako ih spajate i naređate jedan preko drugog, u ravnoj liniji.

Uskladite boje da idu jedna sa drugom i jednobojne peškire ređajte zajedno, jer tako deluju prefinjenije. Raznobojne možete poređati od najsvetlijeg do najtamnijeg, po duginim bojama ili nekom drugom vizuelnom obrascu.

Vremenom, peškiri izblede što utiče na to da kupatilo deluje mrtvo. Jednostavan i relativno jeftin način da ga “oživite” je da uložite u tekstil – nove peškire.

Peškiri pored umivaonika

Peškiri u kupatilu mogu biti postavljeni i čisto kao ukras, kako bi izgledalo otmenije. U trendu su pletene četvrtaste korpice, koje mogu biti postavljene na samom umivaoniku ili na komodici.

Pletene korpice daju prostoru opušteniji izgled i veoma su praktično rešenje za dekoraciju kupatila.

Složite peškire i poređajte ih, tako da rubovima prelaze ivicu korpe, u nekom simetričnom poretku, npr. u obliku spirale. To će svakako privući pažnju i dati kupatilu zanimljiviji izgled.

Korpice i lavabo možete iskoristiti i za male ručne jednokratne peškiriće, upakovane u obliku paketića. Kao dodatak, pripremite ispod lavaboa još jednu lepu korpicu za odlaganje korišćenih peškira.

 

Ležerni stil

Savremena kupatila imaju ugrađene visoke zidne radijatore, koji dodatno doprinose eleganciji kupatila. Pored toga praktični su jer suše peškire. Širina šipki je odgovarajuća za širinu peškira, zbog čega su savršeno mesto da okačite peškir za tuširanje.

Ako želite da izbegnete da vam kupatilo liči na sva druga, dajte mu lični pečat sitnicama koje vam znače. Okačite fotografije prirode ili arhitekture, a na jednoj od polica izložite drage predmete, na primer suvenire sa putovanja, ukrasne kutije, mirišljave sveće.

 

Zidne police za peškire

Zidne police u kupatilu mogu biti dobar dodatak enterijera za slaganje peškira. U trendu su police otvorenog tipa na kome su peškiri vidljivi i lako dostupni.

I u ovom slučaju možete napraviti piramide od peškira, što je uvek zanimljiv izbor kako bi se razbila vizuelna monotonija.

Najjednostavniji način da osvežite kupatilo je da ubacite zelenilo. Ako imate prazan ugao, ubacite saksiju i stavite cveće, na primer orhideje ili bambuse koji “vole” vlagu.

Možete staviti i neko sitnije cveće u klasične vaze, a ako niste ljubitelj klasike izaberite činije i šolje. Zelenilo se može lepo spojiti sa peškirima koji prate boju cveća ili zelenila.

 

Peškiri moraju biti vizuelni element koji se prvo nameće oku pa ih treba istaći na policama i vidljivim mestima.