Podne pločice kao rešenje za podove u dnevnom boravku

posted in: Blog | 0

Najnovije rešenje za podove u dnevnom boravku

 

Dnevna soba je najvažniji prostor u vašem životnom kutku, zato što je to mesto gde provodite najviše svog vremena. Bilo da je to vaše privatno vreme ili ste sa porodicom na okupu, dnevna soba mora biti opremljena počevši od poda pa sve do zavesa, tako da u njoj svi uživaju.

Dnevni boravak je važno mesto iz više razloga:

 • najviše vremena boravite u dnevnoj sobi,
 • provodite vreme sa porodicom uz druženje i razgovore,
 • to je mesto gde se deca igraju,
 • to je prostor za opuštanje, ležanje, čitanje knjige, gledanje televizije,
 • to je soba gde dočekujete goste i provodite vreme sa prijateljima.

 

Uređenje dnevnog boravka počinje od poda

Kada se planira uređenje enterijera uvek se polazi od nekoliko osnovnih pitanja od čijih odgovora zavisi kako će biti uređena dnevna soba.

Koje boje će biti nameštaj, kakav će biti pod, da li ima potrebe staviti tepih, u kojoj boji će biti okrečen zid, koja nijansa zavese će se slagati sa krevetima i foteljama, da li ćemo imati drvenu stolariju ili PVC, ili će biti ugrađen laminat, parket, podne pločice….

Za početak pođite od poda zato što je on glavno gazište u vašem domu. On ima veoma važnu ulogu u uređenju stana zato što održava toplotu u vašem domu.

Jako je bitno da bude udoban i prijatan za hodanje, kako vas noge ne bi bolele. Ukoliko volite da po kući hodate bez sobnih papuča, patos je prva stvar koju morate da rešite.

Podne pločice su sve traženija rešenja za postavljanje u dnevnim sobama, umesto doskora modernih laminata. Nekada su u modi bili brodski podovi i parketi, a zatim i laminati.

Međutim u poslednje vreme javlja se još jedan trend koji se ističe kao veoma praktično rešenje, a to je postavljanje podnih pločica u dnevnoj sobi.

podne pločice za dnevni boravak
podne pločice za dnevni boravak

Podne pločice za dnevni boravak

Ukoliko volite da vaš dom bude opremljen po najmodernijim trendovima opredelite se za moderan dizajn nameštaja, neutralnu boju zidova i za pločice u dnevnom boravku, sa kojima sigurno nećete pogrešiti.

Iako u prvi mah zvuči neobično zapravo je veoma dobra stvar jer su pločice lepe, otmene, ali otporne pa pružaju mnogo mogućnosti za prijatan boravak. Pločice osim toga omogućavaju laku i jednostavnu ugradnju podnog grejanja, takođe dobro prenose toplotu pa će vaš pod biti savršeno udobno i toplo mesto za vaša stopala.

Pločice jesu karakteristične za pod u hodnicima i kupatlima ali sve veću primenu nalaze i u dnevnim sobama. Izdvajaju se zbog veoma lepog dezena, praktične su, jednostavne i lako se održavaju.

Još jedna osobina koja ih izdvaja i stavlja u prvi plan kao moderna rešenja za savremene dnevne sobe je njihova neverovatna izdržljivost. Otrporne su na jače udarce i teško se habaju.

 

Izbor dezena podnih pločica

Postoji mnogo dezena koji se mogu uklopiti sa bojom i stilom vašeg nameštaja, ali se kao nepogrešiva rešenja uvek nameću prirodni dezeni, kao i modeli u svetlijim bojama koji stvaraju utisak otvorenog i većeg prostora.

Takođe su moderne i pločice u bojama drveta, nalik šarama parketa koje unose toplinu i notu rustičnosti u vaš dom.

 

Prednosti podnih pločica:

Kao nekoliko prednosti mogu se izdvojiti:

 • Lako se čiste,

Podne pločice se veoma lako čiste ako se uprljaju od hrane, soka, ulja ili dečijih bojica. Dovoljno je samo da se redovno održavaju i brišu, a godinama će izgledati kao nove. Stabilne su i na njima nije moguće klizanje.

 • Idealne za brojnije porodice,

Idealno su rešenje i za porodice sa malom decom ili za porodice gde svakodnevno boravi puno ljudi, ne samo zbog prosipanja po podu, već i zbog čišćenja prašine i usisavanja.

 • Prate najnovije trendove,

Pločice su dizajnirane tako da se prate savremene trendove, a najpopularnije su svetle pločice i pločice sa dezenom drveta, koje vizuelno podsećaju na prirodno drvo.

 

Ponuda podnih pločica u Beogradu

U našem salonu u ponudi imamo veliki izbor dezena podnih pločica za dnevne sobe. Izdvajamo sada one najtraženije a to su pločice većih dimenzija, kao i pločice sa dezenom u boji drveta.

Osnovne karakteristike su:

 • mat površina,
 • otpornost na niske temperature,
 • ne klizaju se (ukoliko dođe do prosipanja vode ili ulja),
 • otporne su na hemikalije i kiseline,
 • otporne su na prljavštinu i na mrlje,
 • čvrste su i ne habaju se.

Još jedna velika prednost pločica za dnevne sobe je što imaju mogućnost laserskog sečenja, pa se prilikom postavljanja one spajaju jedna uz drugu, bez vidljivih razmaka između delova.

 

Osim toga podsećamo da podne pločice za razliku od tepiha dobro provode toplotu pa su idealna kombinacija sa ugradnim podnim grejanjem. Podno grejanje je sjajno rešenje čak i za najhladnije stanove, jer ih može učiniti toplim i ušuškanim mestom za život.

 

Posetite naš prodajni salon u Zemunu i odaberite podne pločice po vašem izboru.