WPC decking – kompozitni podovi

posted in: Blog | 0

Čime pokriti pod u dvorištu, pored bazena, na terasi kafića, u bašti restorana, letnjkovcu? Drvo treba održavati, farbati, pušta smolu, cveta, pločice su lake za održavanje, ali mogu biti hladne, tvrde, komplikovano je ako neka pukne, nešto između bi bilo savršeno rešenje.

wpc daske
wpc daske

WPC (wood-plastic composites) decking, ili građa od kompozita recikliranog drveta i ekokompatibilne plastične mase, donosi novitete na tržištu opremanja prostora i predstavlja visokokvalitetno rešenje u kategoriji građevinskih obloga.

Zbog postojanosti na otvorenom prostoru, otporni su na atmosferske uticaje, nagle promene temperatura, što ovaj mehanički čvrst materijal velike izdrživosti čini jednim od prvih izbora za spoljašnju upotrebu na našem podneblju.

wpc mozaik
wpc mozaik

WPC decking je protivklizni materijal, lak za održavanje, otporan na truljenje, cepanje i razdvajanje, otporan na parazite i insekte, uv zračenje, kao i na hlor, hemikalije i slanu vodu. Drveno kompozitni podovi ne zahtevaju specijalno održavanje, poput bojenja ili premazivanja, svaka daska/ploča je iste dimenzije, oblika, boje, bez čvorova, za razliku od prirodnog drveta.

Pored primarne upotrebe u pokrivanju podova, WPC deking se koristi i za oblaganje zidova, pravljenje ograda, žardinjera, motažnih baštenskih kućica…

U našoj ponudi se nalaze dve vrste WPC podnih obloga – daske i mozaik ploče. Montaža (i demontaža) samih podova je jednostavna, WPC mozaik ploče se montiraju sistemom uklapanja jedne u drugu, a za WPC daske, savetuje se postavljanje prateće podkonstrukcije i propratnog materijala, koja se takođe nalazi u našoj ponudi. Konačna cena postavke WPC deking daščanog poda zavisi od površine i oblika površine koju pokrivate, a naše osoblje je tu da Vam pomogne oko svih dodatnih pitanja i izračunavanja tačne količine potrebnog materijala za Vašu novu podnu oblogu.