Zavese za tuš ili kadu, efektna dekoracija za kupatilo

posted in: Blog | 0

Ako ste u potrazi za idejom kako na brz i jednostavan način osvežiti svoje kupatilo, nemojte zaboraviti na zavese za tuš ili kadu. Tuš zavese imaju još jednu ulogu za koju verovatno niste čuli, one vizuelno povećavaju prostor u kupatilu.

Nekada su se zavese za tuš/kadu mogle naći u samo nekoliko boja i dezena, danas to nije slučaj i tuš zavese su postale atraktivne i dekorativne. Tuš zavese u nekoj vibrantnoj boji lepo će pristajati u kupatilu uređenom neutralnom paletom boja. Zavese za kadu sa volanima lepo će izgledati u nežnom kupatilu u francuskom stilu. Prostirke i zavese kupite u istoj boji kako bi činile jednu celinu. Ako vam je kupatilo uređeno nekom jarkom bojom, kupite zavese u neutralnoj boji ili u dezenu na kojem preovladavaju neutralne boje.

Ako se neki pitaju, kako tuš zavese čine kupatilo većim, princip je jednostavan. Zavese koje su sklonjene u stranu daju pogled na tuš kabinu ili u pozadinu kade što vizuelno produžava, odnosno proširuje kupatilo. Zavesu ne treba skroz skloniti, već na pola ili dve trećine. Zavese za tuš su zbog toga odlična zamena staklenim vratima na tuš kabini ili zidu od čvrstog materijala.

Nemojte se zavaravati da kupatila sa tuš zavesama izgledaju jeftino. Ako želite postići elegantan i sofisticiran izgled kupatila, zavese za tuš/kadu postavite nešto više, neka se vuku po podu. Takođe, dodajte im slojevitost sa strane ili ako su do plafona, suknjicu. Ako su zavese napravljene od osetljive tkanine, iza njih obavezno postavite još jednu zavesu, najbolje od najlona, koja se neće videti i koja će zaštiti vaše dekorativne zavese.

Nažalost, zavese za tuš ili kadu nose loš imidž iz prošlosti kada su bile ružne i dosadne. Umesto što mislite na prošlost obratite pažnju na trenutno dostupne zavese koje su moderne, zabavne i dekorativne.

preuzeto sa: nekretninebl.com